ForskarFredag presenterar Framtidens arbetsplats!
Tid: 27 sep 2024, kl 07:30–09:00
Plats: Balthazar Science Center/ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2B, Skövde
Arrangör: Näringslivsforum Skövde, ASSAR Industrial Innovation Arena, Högskolan i Skövde och Balthazar Science Center
Är du också nyfiken på hur framtidens arbetsplats kommer att se ut?
Kom och lyssna på tre spännande mini-föreläsningar som ger dig en inblick i hur arbetsplatser förändras med hjälp av ny teknik och kunskap. Vi bjuder på frukost!
Eventet ingår i den stora europeiska Vetenskapsfestivalen som 2024 går av stapeln 23-29sept. Läs mer via länk: ForskarFredag.
Alla är välkomna
Högskolan i Skövde arrangerar ForskarFredag tillsammans med ASSAR industrial innovation arena, Balthazar Science Center och Näringslivsforum Skövde. Eventet är öppet för offentligheten, föranmälan krävs.
Ingen kostnad
Nej nej, frukost och deltagande är gratis! Anmäl din plats i formuläret nedan.
Program
07:30 – 08:00 Frukost och drop-in, mingel och nätverkande
08:00 – 09:00 Tre mini-föreläsningar från Högskolan i Skövde
Föreläsare
Emmi Fogelberg
Om arbetsplatser som är bra för hjärnan
Emmie Fogelberg, doktorand i informationsteknologi kommer berätta om hur automatisering – alltså när maskiner gör mycket av jobbet – har förändrat fabriker och hur det påverkar de som arbetar där. Vi lär oss hur vi kan mäta och hantera stress så att arbetarna mår bra och kan göra sitt bästa. Hur ska en arbetsplats utformas för att den ska vara bra för hjärnan?
Magnus Holm
Hur AI kan forma vår framtida arbetsplats
Magnus Holm, lektor i automatiseringsteknik, kommer tala om projektet ShiftLabs och hur företag i regionen kan få hjälp av Högskolan i sin digitala transformation. Han berättar om vad digital transformation och AI (artificiell intelligens) innebär. Vad är AI och hur kommer det att påverka våra framtida arbetsplatser?
Beatrice Alenljung
Om hur vår arbetsmiljö påverkas av robotar
Robotar har länge varit en del av vår värld men mestadels i specialiserade säkerhetszoner i industriella miljöer. Nu äntrar de människors vardag; i hemmet, det offentliga rummet och på arbetet. Beatrice Alenljung är docent i informationsteknologi och kommer att berätta om hur människors arbetsmiljö påverkas och vad som krävs för att potentialen hos robotar ska nås.