Näringslivsforum Skövde
maj
2

Ledarskapsföreläsning på Scandic Billingen

Tid: 2 maj, kl 07:30–09:00

Plats: Scandic Billingen, Trädgårdsgatan 10, Skövde

Arrangör: Näringslivsforum Skövde

Som medlemsföretag i Näringslivsforum bjuds du den 2 maj in till en inspirerande ledarskapsföreläsning av två seniora och av många välkända seniora konsulter inom management, ledning och utbildning: Vår egen medlem Kim Berghäll som driver Annoj Holding Skövde och hans vapendragare Thomas Viksberg på Convinto.

På Scandic Billingen står som vanligt den härliga frukostbuffén uppdukad. Vi äter gott och nätverkar. Innan vi släpper upp Kim och Thomas på scen passar vi på att få en pratstund med Scandic Billingens General Manager Katarina Blomquist. I anslutning till att vi rundar av får de som vill och kan stanna kvar och få en rundvisning av lokalerna och omgivningen.

Som du hör - Det blir en fullspäckad morgon som fyller på energi, kompetens, insikter och nätverkskontakterna!

Agenda

07.30-08.00 Drop-in nätverksmingel med frukostbuffé

08.00-08.15 Katarina Blomquist, Scandic Billingen berättar om hur det är att driva ett hotell, hur Scandic Billingen klarade sig under pandemin och vad de lärt sig och vad hennes ledord som ledare är.

08.15-09.00 Kim Berghäll, Annoj Holding och Thomas Viksberg, Convinto bjuder oss på en Ledarskapsföreläsning.

09.00 Vi avslutar för dagen. I anslutning till träffen finns det möjlighet att få en rundvisning av Scandic Billingens konferenslokaler och omgivning.

Info om Inspirationsföreläsningen – Att leda i komplexa miljöer

Omvärlden blir komplexare – hur gör du för att hänga med?

När världen blir alltmer komplex ökar osäkerheten, vilket kräver andra sätt att se på traditionella metoder kring exempelvis målarbete, ledarskap och hur organisera sig.

Idag är det allt svårare att styra mot resultat med tydliga handlingsplaner då omgivningen och förutsättningar snabbt ändras. Ett klassiskt exempel är budgetarbetet. Alternativet är i stället att utgå mer från riktning och ansträngning där vi ofta testar, prövar och utvärderar.

Parallellt behöver vi öka organisationens förmåga att nyttja den kollektiva intelligensen, dvs samla människorna och teamet för att tillsammans hitta effektfulla lösningar.

För att vara en vinnare i morgon behöver vi lämna gamla modeller och synsätt och ta del av modern forskning kring vuxenutveckling och förändring.

Allt som allt innebär det att vi behöver träna oss i nya sätt att leda och organisera oss. Att förstå hur vi leder, hur vi lär och hur vi anpassar oss utifrån nya förutsättningar kommer vara avgörande i framtiden.

Vad skulle det vara värt för dig att ta del av hur modern hjärnforskning och vuxenutveckling kan bidra till att utvecklas utifrån dessa nya förutsättningar?

Kom och lyssna på inspirationsföreläsning av Kim och Thomas

Anmälan - kölista

Eventet är fullbokat!

Maila till info@nlfskovde.se för att sätta upp dig på kö.