Näringslivsforum Skövde
okt
5

Nätverksfrukost: Förändringar på arbetsmarknaden - hur kan vi hantera det?

Tid: 5 okt, kl 07:30–09:00

Plats: Helenaskolans matsal

Arrangör: Näringslivsforum Skövde och Skövde kommun

Det finns en utbredd obalans på arbetsmarknaden - det blir allt vanligare att byta yrke flera gånger under en karriär och de roller vi känner till idag kommer utvecklas, avvecklas och uppstå på nytt. Vad innebär det här för framtidens arbetsplatser?

Vi gästas av David Lekholm Häggberg, Arbetsmarknadskunskap.se som med breda penseldrag ska prata om de förändringar som sker på arbetsmarknaden - vart den är på väg och konkret vad som händer. Detta knyts ihop med kompetensförsörjningen och hur vi kan rusta ungdomar så att de ska komma förberedda till jobben.

Syftet med frukosten var att fortsätta det fina samarbetet för att öka möjligheterna att låta näringslivet och skolan närma sig varandra. Vi står idag inför stora utmaningar med kompetensförsörjning och inom flera branscher väntas behoven vara mycket stora. Att möta detta med att tidigt introducera näringslivet till våra framtida kollegor är en av möjligheterna. Att fortsätta skapa naturliga kontaktvägar och ge skolan näringslivets perspektiv på behov och utmaningar.

Prel.tider
07:30 Frukost finns framdukad
08:00 Välkomna önskar Näringslivsforum, Skövde kommun och Helenaskolan
08:15 Förändringar på arbetsmarknaden - hur kan vi hantera det? David Lekholm Häggberg
09:00 Tack för idag!

Välkommen på gemensam frukost för näringslivet och skolrepresentanter!


Sista anmälningsdag 28/9. Hör av dig om du vill ställa dig på väntelistan!