Näringslivsforum Skövde

2021-03-08

Internationella kvinnodagen

Träffa Pernilla Östberg, HR-chef på Länsförsäkringar i Skaraborg!

Pernilla startade sin karriär på Tandvårdshögskolan i Malmö som personaladministratör. Därefter gick flyttlasset till Skövde för att jobba som personalsekreterare på Skaraborgs sjukhus samt som personalchef på WESTMA. Sedan 2006 har hon arbetat som HR-chef på Länsförsäkringar Skaraborg och efter 14 år på företaget kan hon konstatera att det aldrig varit tråkigt. Idag är hon 51 år och hon har nyligen flyttat in i ett hus där hon bor tillsammans med hennes hundar – två glada chow chows.

Innan Pernillas olika roller inom HR samt studier vid Lunds universitet var hon iväg till Tyskland, i en mindre stad utanför Frankfurt, kallad Hofheim. Här jobbade hon som aupair i ett år. Men det är inte den enda gången hon varit på vift, hon har även låtit flyttlasset gå till Australien. Som mammaledig var det perfekt att spendera tiden på varmare breddgrader, i Sydney närmare bestämt. Efter ett år återvände familjen hem och det var då Pernilla påbörjade sin resa som HR-chef.

Länsförsäkringar och Pernilla har varit ett sedan 14 år tillbaka och det är inte en tillfällighet. Företaget arbetar stenhårt med att ta hand om både kunder och medarbetare och under Pernillas tid har de växt från ca 120 medarbetare till 200, varav 140 personer jobbar på huvudkontoret i Skövde. Det stora engagemanget bland medarbetarna gör att organisationen ständigt utvecklas och förbättras. Att Länsförsäkringar är kundägda framträder tydligt – företaget arbetar hårt med att se till kundens bästa, där lokal förankring är en av de bärande principerna.

Berättelsen om Länsförsäkringar började så tidigt som 1842 på residenset i Mariestad. Där och då fanns det inte en tanke på att erbjuda vad de erbjuder idag - helhetslösningar inom bank, försäkring och fastighetsförmedling till privatpersoner, företagare och lantbrukare i Skaraborg. Vid starten tillhandahöll de endast försäkring till gårdar ute på landsbygden och det var först efter drygt 100 år som de började erbjuda försäkring även inne i städerna. Spolar vi fram ytterligare 70 år kan Länsförsäkringar Skaraborg skryta med att de har störst marknadsandel inom sakförsäkring och trots detta fortsätter företaget att växa inom just detta område. För deras franchisetagare på fastighetsförmedlingen går det också som på räls – här ligger de mellan första och tredje plats beroende på vilken ort de verkar på.

Att Länsförsäkringar Skaraborg är medlemmar i Näringslivsforum är en självklarhet. Deras marknad är bara lokalt här i Skaraborg och därför är det viktigt för företaget att bygden utvecklas och frodas. Hon uppmanar därför Näringslivsforum att fortsätta arbetet med att stärka företagsklimatet: ”Företagsklimatet jätteviktigt för att befintliga företag ska växa och nya företag ska startas. Vi vill bidra på alla sätt vi kan i den kedjan och är därför aktivt engagerade i många organisationer i ekosystemet runt företaget, däribland Näringslivsforum. Vi ser det som ett bra sätt att vara med och påverka.”

Pernilla kommer att fira internationella kvinnodagen med att tänka på alla fantastiska kvinnor som både nu och genom historien kämpar och har kämpat för kvinnors rättigheter. Beundrande tackar hon alla eldsjälar som jobbar stenhårt för ett fullt jämställt samhälle. Hennes tips till andra kvinnor är: ”Våga ta plats i arbetslivet, tro på er kompetens och era förmågor och ha roligt!”

 
https://www.lansforsakringar.se/skaraborg/privat/


pernilla.ostberg@LFskaraborg.se
0500 77 70 14

0708 71 70 14