Näringslivsforum Skövde

2021-03-08

Internationella kvinnodagen

Möt Annika Andersson som driver Andersson Film & Media!

Med rötter i Finland har Annika bott på många ställen runtom i Sverige. Det är sedan ett par år tillbaka som hon bor i Skövde med sin man och tre barn och här driver hon sitt produktionsbolag Andersson Film & Media. I Annikas roll som medieproducent hjälper hon företag att ta fram filmer av olika slag. Hon sköter allt från manus och redigering till att stå bakom kameran och filma. Att starta eget och få arbeta kreativt tillsammans med andra människor är något av det bästa hon gjort.

Intresset för film startade när Annika var liten och hon har sedan högstadiet valt utbildningar med inriktning mot rörlig bild. Från början var det fiktion som gällde men efter hennes första kortfilm kom hon in på andra tankar: ”Jag ville göra nytta med mina filmer, att man skulle använda filmerna och känna att man gjort något bra.” Idag producerar Andersson Film & Media allt möjligt inom rörlig bild; informationsfilmer, webbkurser, föreläsningar, produktvideos m.m. Annikas mål är att skapa en känsla av inhouseproduktion för kunderna. Hon menar att det är viktigt att känna sig trygg i att det egna varumärket respekteras, att man har möjlighet att påverka och sätta sin egen stämpel på produktionen i alla led.

Annika studerade rörlig film på Högskolan Dalarna och efter studierna kom hon även att arbeta som medieproducent på skolan. Hon har också arbetat som sändningsproducent, fotograf och redigerare på SVT Nyheter Dalarna samt SVT Nyheter Gävleborg. Efter flytten till Skövde var det inte aktuellt för henne att börja pendla till Göteborg för jobb. Som trebarnsförälder fanns det fler saker att väga in och därför tog hon steget till att starta eget. Det var även här som Näringslivsforum kom in i bilden och hon kickstartade medlemskapet med en företagsfrukost. Idag kan hon konstatera att hon via nätverket kommit i kontakt med några av hennes viktigaste och bästa kunder. Hon tipsar andra företagare att gå med i Näringslivsforum om man vill vara del av ett aktivt näringsliv.

När Annika blickar tillbaka över vad hon åstadkommit under hennes år med Andersson Film & Media är hon extra stolt över filmerna hon producerat pro bono. I fjol hjälpte hon den ideella föreningen Ätbart med en informationsfilm och hon kan konstatera att det känns otroligt gott i hjärtat att kunna bidra till ett bättre samhälle för alla Hon berättar att hon ser fram emot 2021, då många spännande och roliga projekt och samarbeten är på G. Under det gångna året har hon jobbat hårt med att investera och utveckla företaget, vilket nu ger utdelning, Under mars anställer hon en kommunikatör och därmed är de nu alltså två i teamet på Andersson Film & Media.

Annika ser att Skövde har stor potential då det ligger nära Stockholm och Göteborg. På så sätt kan ett litet företag på ”schlätta” bredda sig till två storstadsregioner. Hon har också förtroende för att Högskolan, Science Park, Assar och IDC bidrar till inkludering i innovationstänket. Hon upplever att dessa aktörer tillför en känsla av att man vågar mer och ser fler möjligheter, att de smittar av sig på ett positivt sätt. Hon har fått ett gott intryck av Skövde och Skaraborg: ”Många jag träffat är positiva och jag upplever att det finns många engagerade personer och innovativa mötesplatser där man kan träffa andra företagare. Det finns en vilja att hitta lösningar och fortsätta utveckla sina företag.” 

I år firar Annika internationella kvinnodagen med ett glas vin och god mat hemma men ser fram emot en after work i goda vänners sällskap nästa år!

https://www.filmochmedia.se/ 

0500-27 10 27

kontakt@filmochmedia.se