Näringslivsforum Skövde

2021-03-08

Internationella kvinnodagen

Träffa Magdalena Thorell, fastighetsmäklare på Skandiamäklarna!

Sprallig, positiv och otroligt ödmjuk. Så beskrivs Magdalena och det visar sig stämma på pricken. Hon har blivit rankad som Skandiamäklarnas topp två på rookielistan och legat på både andra- och tredjeplats i antal bokade möten nationellt sett. På dagtid är kostymen på men efter arbetstid svidar hon om och kliver in i diverse maskiner på gården hon bor på. Hennes karriärresa inom mäklarbranschen startade i Stockholm, där hon började som mäklarassistent på hennes brors bolag. Efter ett par år uppe i storstaden återvände hon gladeligen till Norra Vånga och kärleken. Här bor hon idag med sin sambo och deras två barn.

Att Magdalena jobbar på Skandiamäklarna är ingen tillfällighet. Hon lever för långa kundrelationer och det är en av Skandiamäklarnas högsta prioritet. Målsättningen är att överträffa kundernas förväntningar i varje affär. Skandiamäklarna har över 80 kontor utspritt över hela Sverige och de har även slagit sig in på den internationella marknaden, med över 10 kontor i Spanien och Portugal. Företaget betonar att alla är välkomna att vända sig till dem, oavsett om det gäller bostad eller fastighet. De hjälper gärna till att vägleda, tipsa, beräkna, värdera, förmedla, deklarera m.m. Värmen och ödmjukheten genomsyrar hela organisationen.

Franchisekedjan har funnits sedan 1980 men det var först 2015 som ägarna Tommy Hallström och Andreas Bengtsson startade upp sitt första kontor i Hjo, med ett upptagningsområde i hela Skaraborg. Genom att verka i hela Skaraborg har de även möjlighet att följa sina kunder, vilket är en viktig del i deras långsiktiga arbete med att skapa starka kundrelationer. Att Tommy och Andreas valde att bli franchiseföretagare hos Skandiamäklarna berodde på dess platta organisation, med snabba beslutsvägar och stor möjlighet att påverka. I maj 2020 öppnade ägarna upp sitt kontor i Skövde och det blev då ett naturligt nästa steg att så småningom gå med i Näringslivsforum. Magdalena upplever att Skövdes invånare, näringsliv och kommun tror strakt på sin ort och vill växa vidare. Genom Näringslivsforum blir Skandiamäklarna en del av Skövdes fantastiska företagsanda och Magdalena ser fram emot att kunna nätverka och knyta kontakter via vårt forum.

Varför Magdalena fastnade för mäklaryrket beror på den spännande variationen av människor, möten, arbetsuppgifter m.m. som hon dagligen stöter på. Hon brinner för möten med människor och det riktigt strålar om henne när hon berättar om sina erfarenheter. Hon upplever även att hon ständigt utvecklas och utmanas i yrkesrollen; ena dagen förmedlar hon gårdar på ”Vara schlätta”, andra dagen en bostadsrätt i Skövde och tredje dagen en sommarstuga i Hjo. Hon är otroligt tacksam över att ha funnit ett arbete hon älskar.

Magdalena kommer att fira internationella kvinnodagen med en stor portion ödmjukhet och tacksamhet över att få vara kvinna. Hon avslutar med en uppmaning; ”Till alla kvinnor därute, fortsätt ert grymma jobb och tillsammans gör vi skillnad!”

https://www.skandiamaklarna.se/kontor/hjokarlsborgskovdetibrotidaholm 

magdalena.thorell@skandiamaklarna.se

072-075 86 88