Näringslivsforum Skövde

2019-04-16

Låt oss prata digitalisering!

Näringslivsforum i Skövdes runda bordet-samtal inom försäljning, rekrytering och digitalisering har varit populära och välfyllda av flera olika branscher och företag.
Nu vänder vi på konceptet och erbjuder er medlemmar ett personligt besök av två personer ur Digitaliseringsgruppen.
Under en timme besöker vi ditt företag och diskuterar och utmanar kring framtidens digitalisering, hur nya affärsmodeller är ett måste, globalisering, nästa generation anställda, automatisering och förändringsledning för ert företag och bransch.

Digitaliseringens tid är här

Ca 46 % av dagens jobb kommer att ersättas av digital teknik och nya affärsmodeller inom en snar framtid.
För många är det svårt att realisera digitaliseringen till sin egen organisation eller företag.

”Det har ju fungerat så här i flera år med framgång…”.

För att hjälpa våra medlemmar kring detta område har vi skapat en arbetsgrupp – Digitalisering, som kommer att ledas av Fredrik Blad, styrelsemedlem i NLF Skövde. Fredrik har över 20 års erfarenhet från IT-branschen och förändringsledning.

Digitalisering handlar främst om automatisering, nya affärsmodeller och global marknad. Med dagens teknik och vad som kommer komma inom AI, VR, AR och IoT så kommer ALLA affärsmodeller att förändras, både kring tillverkning, tjänster och försäljning.

Idag pratar man om ”pay when you use”; inom en snar framtid köper man inte sin bil, sin båt eller sina möbler, man köper en tjänst när man vill nyttja den. En gräsklippare kanske servar ett helt villaområde mm. Delningsekonomin är här!
Vi ser även att ”butiksdöden” sker pga. e-handel och detta är bara början.

Allt kan låta surrealistiskt men detta kommer att ske på en väg eller en annan, vilket måste anammas in i alla organisationer och företag. Vidare växer marknaden och alla blir globala spelare, men man utsätts samtidigt för konkurrens och kopiering av produkter och tjänster vilket innebär prispress.

Boka tid med Digitaliseringsgruppen idag

Är ditt företag redo för omställning eller kanske till och med en god bit på väg? Eller känns framtiden fortfarande långt bort?
Oavsett vart du befinner dig på din resa mot digitaliseringen så kan du boka in en träff med NLF:s digitaliseringsgrupp för att få inspiration och hjälp att skapa en övergripande förståelse kring de förändringar och förutsättningar alla företag nu står inför.Först till kvarn gäller kring vårens tider.