Näringslivsforum Skövde

2022-02-04

Månadens medlem

Vi startar upp med ett nytt koncept - månadens medlem - för att lyfta våra lokala företagare och inspireras av varandra.

Först ur är Peter Lundell, ägare till gymkedjan Puls har minst sagt storsatsat i och med sin nya anläggning i Trädgårdsstaden. Men hur har resan sett ut fram tills nu? Lär känna Peter och Puls lite bättre!

Peter, ursprungligen från Eksjö, flyttade till Skövde -85. Hans entreprenöriella bana startade redan när han var 12 år. Då åkte han tillsammans med föräldrarna till bageriet på lördagsmorgnar för att köpa nybakt bröd och sälja vidare till grannarna. Därefter har han varit discjockey och byggt egna discolampor, IT-tekniker, startat egen webbdesign-firma, brevbärare, Volvo-anställd, basketspelare på hög nivå… ja, ni fattar, en hel del!

Själva intresset för gym startade egentligen när Peter påbörjat sin karriär som brandman, även om intresset för träning har funnits där sedan väldigt tidig ålder. Han har utövat ungefär alla sporter som finns, handboll, taekwandoo, fotboll osv. men passionen har hela tiden legat vid basketen. Där spelade han upp till 30-års åldern och han var även tränare från att han var 15. Han fick bland annat möta några av Sveriges bästa basketspelare Jonas Jerebko och Jeffery Taylor under sin karriär.

Efter några år som brandman i Göteborg började han gå i tankarna på att göra något vid sidan av. 2009 tog han över tidigare Pulse Fitness (som senare blev Energi) och i takt med att gymmet började växa upplevde Peter att det var svårt att balansera ett heltidsjobb som brandman och samtidigt ha stortslagna planer för sin gymverksamhet och valde då att satsa helhjärtat på vad som senare kom att kallas Puls.

Nu har det gått 10 år sedan han slutade som brandman och han har inte ångrat sitt beslut en endaste gång. Han har under den här tiden startat upp fem gym runtom i Skaraborg. Hans hittills största satsning är Puls Arena, en anläggning på 7000 kvm som innehåller både gym, padel, löprum, olika bollsporter, konferenslokaler och mycket mer.

Framöver ser han fram emot att kunna erbjuda konferenser, kundevent, kickoffer utbildningar och mässor i sin nya anläggning. Endast fantasin sätter gränser!