Näringslivsforum Skövde

2019-11-29

Välkommen Emil Larsson - Ny ledare för Näringslivsforum

Styrelsen i Näringslivsforum har nu, efter genomförd rekryteringsprocess och enhälligt beslut, äran att presentera vår nya ledare.

Vi är mycket glada över att få Emil Larsson till oss i januari, då han kommer börja gå med Malin Sörlin under två veckor för att sedan ta över rodret och fortsätta det goda arbete som vi, tillsammans med er medlemmar, påbörjat under 2019. Nedan kan ni läsa Emils tankar om rollen som ledare för Näringslivsforum i Skövde.

Det går mot jul och igår höll vi vår sista nätverksträff för 2019 och med det vill vi passa på att säga TACK för ett fantastiskt år samt önska er en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Jonna Nyberg, ordförande

Emil Larsson,

Jag vill börja med att tacka styrelsen för förtroendet att ta över som verksamhetsledare för Näringslivsforum. Malin tillsammans med styrelsen har gjort ett jättearbete som jag nu får möjligheten att bli en del av och fortsätta leda och utveckla för att driva näringslivets frågor framåt.

Kommer ursprungligen från Stöpen och är efter några år på andra orter tillbaka där allting började. Där bor jag tillsammans med min sambo och våra två underbara barn. På fritiden umgås jag gärna med familj och vänner och missar helst inte en handbollsmatch, oavsett om den är live eller på TV. 

Tog examen som beteendevetare vid Uppsala universitet för några år sedan och har en blandad erfarenhet från ledande positioner inom både näringslivet och kommunal verksamhet. Har arbetat som bland annat butikschef, regionchef och min nuvarande roll som regional säljchef. I Skövde kommun jobbade jag som enhetschef inom sektor vård och omsorg. Tror mina erfarenheter kommer vara användbara i min roll som verksamhetsledare i Näringslivsforum där samverkan med både näringslivet som kommunen är en oerhört viktig uppgift. 

För mig kommer fokus ligga på att komma in i rollen och ta över alla de fina processer Malin redan påbörjat och driva dessa vidare. Att skapa ett tydligt nuläge tillsammans med våra medlemmar med vart vi är och vart vi är på väg. Det handlar för mig om att lyssna in näringslivet och driva de frågor och processer som är högst aktuellt för våra medlemmar. Jag tror också att vi på sikt har stor potential att bli ännu större med fler medlemmar som vi tillsammans kan driva våra frågor framåt med. Att bli fler kommer ge oss ännu större möjlighet att påverka och vara en del av utvecklingen som är så viktigt för näringslivets framfart.

Ordet tillsammans är, och har alltid varit, en viktig grundpelare för mig i mitt arbete. Ensam är inte stark, utan tillsammans kan man skapa oanade nivåer när alla bidrar med sina styrkor. Näringslivsforum med sitt stora närverk präglas av precis detta, att tillsammans bilda en gemenskap och driva aktuella frågor framåt. Att verka inom näringslivet i just Skövde kommun och Skaraborg känns extra roligt på grund av alla personer och företag som ständigt är på gång och vågar satsa. För att ta marknadsandelar och vara en stark spelare på fältet är jag övertygad om att ett offensivt arbetssätt i samverkan på sikt skapar framgång!

Jag ser fram emot att lära känna er medlemmar och era företag. Vi ses med start 7/1 2020.