Näringslivsforum Skövde

2024-04-19

Vi välkomnar IKEA för företag

”Åh hej! Vad jag bara älskar er!”

Tänk vad ett gult nyckelband (med en IKEA-logga) skapar för känslor för Skövdeborna.

Jag har blivit så väl mottagen och det är kul att så många människor kommer fram och pratar med mig och beskriver deras relation till IKEA, berättar Caroline Thorell. Alla har en relation till IKEA på ett eller annat vis och bolaget väcker känslor hos många.

IKEA för företag etablerar sig i Skövde och som medlem

Det blev stor medial uppståndelse när nyheten spred sig att IKEA var på väg till Skövde. Så för tydlighetens skull så vill vi understryka att det är ”IKEA för företag” som nu finns etablerade med ett kontor på Bahnhof Skövde och även en av våra färskaste medlemmar i Näringslivsforum!

Helena Bobic, Näringslivsforum och Jonas Isacson, Skövde Kommun tar en lunch med Caroline som är regional företagssäljare och en av drivkrafterna bakom etableringen i Skövde.

Samtalet fylls av skratt, nyfikenhet, en spänning inför framtiden och hur IKEA i Jönköping haft ögonen på Skövde under en längre tid.

Skövde är spännande!

För några år sedan testade vi med en köksbuss på torget och under 2023 en pop up med köksplanering på Elins esplanad och allt med mycket gott resultat.

Vi har en stark kundgrupp i Skaraborg, både privatkunder och företagskunder. Det är en region som växer extremt starkt och IKEA vill självklart vara en del av expansionen och finnas nära tillhands för våra kunder, fortsätter Caroline. 

Man ska våga testa, det är så man utvecklas. Det har Ingvar Kamprad lärt oss!

Caroline berättar om hur hon inspirerats och vuxit som person genom en god ledare och inspiratör som Ingvar. Hans idoga arbete med kultur och värderingar gör att IKEA är det bolag det är idag. Caroline har haft förmånen att få ta en kaffe o samtala med Ingvar i sitt hem utanför Älmhult och likaså träffat honom på varuhusbesök där han på rundturen coachade oss, spred sin kompetens och visade sig vara extremt påläst i detalj om allt ifrån den minsta produkten. Och då har vi 10 000 produkter i sortimentet! otroligt imponerande menar Caroline. 

 Vad är IKEA för företag?

IKEA för företag är en del av IKEA som vänder sig till företag inom alla branscher och verksamheter, små som stora och i alla skeden av företagslivscykeln. Vi hjälper företagen att skapa prisvärda, funktionella och hemtrevliga arbetsmiljöer så att medarbetare, kunder och besökare kan trivas och frodas på arbetsplatsen. Behovet av inredningshjälp på arbetsplatsen har vuxit de senaste åren. Fler företag har förstått att arbetsplatsen är viktig att satsa på, både för befintlig personal som ska trivas och må bra men också för att attrahera ny personal till företaget. Det behöver inte vara de dyra lösningarna som gör en trevlig arbetsmiljö, man kan göra mycket av lite. Just detta är en del av IKEAs DNA och det applicerar vi i våra företagslösningar, säger Caroline.

 Medlem i Näringslivsforum i Skövde

Caroline säger att ett medlemskap i Näringslivsforum var en självklarhet, vi ser att det är ett bra nätverk för att skapa kontakter, lära känna näringslivet och uppdatera oss om vad som händer i Skövde. 

Vi ses på en nätverksträff snart igen, hälsar Caroline innan hon skyndar iväg till ett kundmöte.

Ja visst gör vi det!

Nu ser vi till att hälsa IKEA för företag ordentligt välkomna och att få dem att känna sig som en del av näringslivet i Skövde och Skaraborg!